18 september 2016
16:00

IS Emtarna

Referat: Rinns AIK - IS Emtarna 1-1

Det är lite tjatigt men även till dagens match så fick vi tufft med en drös återbud, men ännu en gång visar vi att vi har en bra bredd i vår trupp! Dagens fråga var hur skulle vi reagera på måndagens debaclet i 2:a halvlek mot Kil?

Vi började matchen med Josef i mål, fyrbackslinje bestod av Kevin, Erik S, Henric och Sebastian. På mitten från höger Alexander, Carl, Joel och Andreas E. Längst fram Lars och Andreas H! På bänken hade vi Anders Ö, Erik Ö, Markus R, Nils och Anders D!

Bortalaget försökte överraska oss direkt från avspark med många spelare i offensiven, vi klarade av situationen och ställde om snabbt med en längre boll till Andreas H snett till vänster, han gjorde sin gubbe och slog ett lågt inlägg, tyvärr hade vi ingen där så målvakten kunde plocka upp bollen ostörd! Andreas H hade en liknande situation i den 7:e minuten, denna gång kom han från höger och hittade till Carl, Carl fick för mycket fot under bollen så den gick en bit över! Vi tvingades till ett byte runt den 14:e minuten då Alexander tvingades gå ut, Nils ersatte!

Härifrån blev det mycket spel på mitten, med något mer bollinnehav för bortalaget och mer spel på vår planhalva. Men vi hade ett bra försvarsspel och Erik S och Henric hade stenkoll! Riktigt kul att se att vi har väldigt duktiga mittbackar, vi har tvingats till en rad olika mittbackspar och alla har gjort det riktigt bra! Vi valde även att byta plats på Sebastian och Andreas E för att säkra upp defensiven, samt kunna försöka rulla boll lite mer bakifrån.

Andreas H på topp kändes het, med go hjälp av Lars som hittade Andreas en hel del, i den 23:e minuten var det Andreas H som återigen kom förbi på höger kanten, denna gång testade han lyckan själv men utan framgång! Sista 20 minuterna av första halvleken hade vi det jobbigt, vi vann knappt några dueller, och var oftast tvåa på bollarna. Kanske något enögd, men i mitt tycke så lyckades bortalaget trots mer bollinnehav inte skapa något större hot mot Josef. 0-0 stod sig halvleken ut!

Under halvtid gjorde vi upp att ropa in en av kantspelarna eller lyfta upp en av backarna så att vi skulle få 3 mot 3 i mitten då bortalaget hade enbart en man på topp! Samt att väcka killarna, det var upp till oss att vilja vinna!

Killarna tog till sig instruktionerna och det var ett helt annat lag som kom ut efter pausen! Vi visade mer hunger, vi började vinna dueller, helt enkelt började vi spela som ett lag, vilket har varit vår främsta styrka denna säsong!

Redan i den 49:e minuten är vi nära att ta ledningen, vi får en frispark i bra läge, Andreas E drog den mot mål, en bana som lätt kan ställa målvakten då han väntar sig att någon går på bollen, denna når ingen och målvakten måste reflexrädda, returen hamnar mellan gröna och blåa ben och efter lite flipperspel får vi iväg ett avslut som målvakten räddade!

Vi fortsatte att kontrollera matchen, i den 53:e minuten hittade Joel Carl med en lång inkast, Carl skarvar bollen mot bortre stolpen, tyvärr så har vi ingen som står på rätt plats och kan nicka in bollen. Tre minuter senare kommer Andreas H fri snett från vänster, tyvärr så är målvakten med på noterna och räddar.

Vi skulle till slut få hål på målvakten, det är i den 58:e minuten som bollen kommer in från vår högerkant, Andreas H är på bollen, men en motståndare får ett ben/kropp på bollen och den hamnar framför Lars fötter, Lars gjorde inget misstag och 1-0 var ett faktum!

Joel tvingades till ett byte strax därefter, en smäll på revbenen gjorde att han inte kunde fortsätta. In kom Anders D! Strax innan dess byte Sebastian ut sig själv pga trötthet, in kom Markus R!

Bortalaget började sakteligen att lyfta upp mer spelare, till en början så gav det oss större ytor att försöka utnyttja men vi fick sällan till sista passningen. Det kändes ändå rätt kontrollerat för våran del, trots att dom lyft upp fler spelare så skapade man inte så där jättemycket! Men känslan skulle visa sig fel, en snabb omställning, en viss tvekan från vår sida och vips så stod det 1-1!

Men killarna i grönt repade mod rätt omgående och gick för ett segermål sista kvarten, vi vet att vi är riktigt starka under matchens sista kvart! Ikväll hade vi inte turen med oss, för vi skapade tillräckligt med chanser för att få in segermålet! Vi byte ut Lars inför sista tio, in kom Erik Ö, Nils fick gå upp bredvid Andreas H, medan Erik Ö tog Nils position som högerytter!

Som sagt vi hade våra chanser under dom sista tio, men en blandning av fel beslut, några meter från rätt ställe, valet att passa istället för att ta avslutet själv, samt en bränd friläge gjorde att vi fick nöja oss med 1-1 i säsongens sista match på Rinnevi!

Iom denna pinne idag så säkrade vi 4:e platsen, tyvärr så tappade vi 3:e platsen i måndags! Nu har vi en match kvar, det är inte vilken match som helst! Vi kommer vara inblandade i vem som tar hem serien! På söndag så åker vi till Bäckalund, dom behöver vinna och hoppas på att Ämtervik tappar poäng för att ta hem serien! För våran del har det noll betydelse för vem som vinner, däremot vill vi avsluta serien på ett snyggt sätt och försvara våran nolla i bortaförlust kolumnen!